29.06.2014 20:44

Oranje komt voor derde keer terug

Het Nederlands elftal laat op het WK in Brazilië zien over mentaliteit te beschikken. Voor de derde keer dit toernooi wist de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zondag, in de achtste finale tegen Mexico, een achterstand om te zetten in een overwinning (2-1). Alleen West-Duitsland presteerde dat eerder een keer, op het WK van 1970, zo zocht databureau Infostrada uit. De West-Duitsers eindigden dat WK als derde.

Oranje kwam in de eerste WK-wedstrijd tegen Spanje op achterstand, maar knokte zich vervolgens naar een historische zege (5-1). Tegen Australië stond de ploeg van Van Gaal kort na rust met 2-1 achter, maar dankzij doelpunten van Robin van Persie en Memphis Depay werd het toen 3-2. In de achtste finale tegen Mexico keek Oranje lang tegen een achterstand aan. Wesley Sneijder trok de stand in de 88e minuut echter gelijk, Klaas-Jan Huntelaar besliste het duel in blessuretijd vanaf de strafschopstip.

Alleen in de laatste groepswedstrijd tegen Chili kwam Oranje niet achter te staan (2-0).