01.07.2014 13:59

Cillessen geniet van onvermoeibare Kuyt

Jasper Cillessen is zondagavond onder de indruk geraakt van Dirk Kuyt. De aanvaller speelde zijn honderdste interland en leek maar niet moe te worden.

"Dirk was echt ongelooflijk", zegt de sluitpost in De Telegraaf. "Hij speelde eerst linksback, vervolgens aan de rechterkant en hij bleef ondanks de hitte maar gaan. Dat heet allround, geloof ik. Ik zorg er wel voor dat hij mijn handschoenen niet krijgt, want dan ben ik ze kwijt. Dirk zal ook wel kunnen keepen."

"In de tweede helft scoorde Mexico vrij snel en kregen ze nog een goede kans, maar gelukkig werd er buitenspel gegeven. Als ze wel op 2-0 waren gekomen, was het een lastig verhaal geworden. Daarna zijn we druk gaan zetten en op het laatst hebben we de lange bal gespeeld."

"Plan B pakte weer goed uit. Gelukkig viel de 2-1 ook nog binnen de negentig minuten, zodat we geen verlenging hoefden te spelen. Dat was met deze temperaturen natuurlijk wel lekker. Om eerlijk te zijn, hadden wij ook niet meer verwacht de klus in de officiële speeltijd te klaren", besluit Cillessen zijn betoog.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner