01.07.2014 15:35

Mourinho pleit voor videoscheidsrechters

José Mourinho neemt zijn voormalig pupil Arjen Robben in bescherming. Daarnaast ziet hij graag dat men in het voetbal gebruik kan maken van technologie om het de scheidsrechter makkelijker te maken.

"Arjen was mijn speler en ik weet beter dan wie dan ook hoe fantastisch hij is", aldus de Portugees in gesprek met Yahoo!. "Ik weet ook dat hij door zijn snelheid en creativiteit gestraft wordt met veel overtredingen door tegenstanders die hem niet kunnen afstoppen. En ik weet ook dat hij soms probeert voordeel te krijgen en probeert een vrije trap of een strafschop te krijgen."

"Ik denk dat het belangrijker is voor spelers om de scheidsrechter te helpen door eerlijk te zijn op het veld, door proberen op de juiste manier te winnen. De realiteit is dat niet elke speler zich zo gedraagt en de scheidsrechter een heel moeilijke taak heeft", aldus Mourinho, die wel brood ziet in een videoscheidsrechter. "Als je technologie gebruikt dan kun je een vierde official via een tv laten meekijken."

"Ik denk dat een scheidsrechter ook blij moet zijn dat wanneer hij twijfelt hij een kans krijgt om aan alle onzekerheid een eind te maken en de juiste beslissing te nemen. Als een land voelt dat één slechte beslissing van invloed is op de rest van het toernooi dan denk ik dat dat zwaar is. Ik denk dat het belangrijk is voor coaches, spelers en ook arbiters. Ik denk dat scheidsrechters blij zullen zijn met technologische hulpmiddelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner