16.07.2014 13:00

Spelersvrouw van de Maand: Ann Kathrin Brömmel

Mario Götze (l.) samen met vrouwlief Ann Kathrin Brömmel. (13-7-2014)
Mario Götze (l.) samen met vrouwlief Ann Kathrin Brömmel. (13-7-2014)

Mario Götze kan na zondagavond niet meer stuk in Duitsland. De aanvallende middenvelder van Bayern München schoot Duitsland naar de wereldtitel en schreef daarmee een stukje geschiedenis. Na afloop vierde hij de wereldtitel met zijn vriendin Ann Kathrin Brömmel.

Ann, zoals we haar voor het gemak zullen noemen, werd geboren op 6 december 1989 te Emmerich am Rhein. Een plaats met dertigduizend inwoners dat grenst aan ’s-Heerenberg. Een Nederlands stadje in de buurt van Doetinchem (De Graafschap). De 177 cm lange Ann deed in 2012 mee aan Germany’s Next Top Model en kwam van de zeventienduizend deelnemers tot de laatste vijftig. Naast haar modellencarrière schijnt ze ook te kunnen zingen en ze is bovendien gek op bloggen. In 2012 leerde ze Mario kennen. We maakten voor het eerst kennis met Ann en Mario nadat ze gespot waren op vakantie in Ibiza.

Ja, daar loop je flink voor lul Mario! Nou was Mario sowieso al één van de meest bespotte Duitsers. Vorig jaar stapte het Duitse ‘wonderkind’ namelijk over van Borussia Dortmund naar Bayern München. Verrader, judas.. men was in Dortmund niet blij met de overstap van Mario. Daarom is het maar goed dat de aanvallende middenvelder zich zondag onsterfelijk maakte in Duitsland. Hij werd zelfs in het rijtje Gerd Müller, Helmuth Rahn en Andreas Brehme gezet. En wie stond er na 120 minuten voetballen op het veld? Juist! Ann was er als de kippen bij om haar vriendje te feliciteren.

En die flinke zoen was natuurlijk ook helemaal terecht. Mario schoot een voorzet van André Schürrle fraai tegen de touwen. Het doelpunt was misschien niet van dezelfde schoonheid als die van Robin van Persie (tegen Spanje), Tim Cahill (tegen Nederland) of James Rodríguez (tegen Uruguay), maar om zo’n fraai doelpunt te maken in de finale van een wereldkampioenschap, dat is geen kattenpis. Ann is dan wel bijna drie jaar ouder en één centimeter langer dan Mario, maar deze Duitse schoonheid is verliefd en gaat haar ‘wonderboy’ voorlopig niet verlaten. Laten we hopen dat Mario in de toekomst nog een aantal prijzen zal winnen. Dan zien we Ann geheid terug.

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner