07.08.2014 08:25

Zuid-Korea wil Van Marwijk

Bert van Marwijk is de belangrijkste gegadigde om bondscoach van Zuid-Korea te worden. Volgens Lee Yong-soo, de hoogste technische baas van de Zuid-Koreaanse voetbalbond, is er deze week gesproken met de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

Lee was deze week in Nederland om met Van Marwijk om tafel te zitten. "Hij zei me dat hij geïnteresseerd is'', zei Lee donderdag bij thuiskomst in Seoul. "We hebben bijna 2 uur gesproken. Er is nog geen concreet resultaat, maar hij heeft bevestigd geïnteresseerd te zijn. We gaan volgende week verder onderhandelen.''

De 62-jarige Van Marwijk is clubloos na zijn ontslag vorig seizoen bij Hamburger SV. De oud-coach van onder meer Feyenoord, Fortuna Sittard en Borussia Dortmund moet in het Aziatische land de opvolger worden van Hong Myung-bo, die na het teleurstellend verlopen WK in Brazilië vertrok. Zuid-Korea werd op het mondiale eindtoernooi al in de groepsfase uitgeschakeld met slechts 1 punt.

Mocht de deal rondkomen, dan is Van Marwijk al de vijfde Nederlander die in Zuid-Korea aan de slag gaat. De voetbalploeg stond eerder onder leiding van Guus Hiddink, Jo Bonfrère, Dick Advocaat en Pim Verbeek. De bond hoopt voor september duidelijkheid te hebben. Dan staan er interlands met Venezuela en Uruguay op het programma, als voorbereiding op het Aziatisch kampioenschap in januari 2015.


ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner