08.08.2014 09:36

Van Marwijk staat 'open' voor nieuwe baan

Bert van Marwijk staat niet onwelwillend tegenover een nieuwe taak als bondscoach. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is gevraagd door Zuid-Korea om het land naar het WK 2018 in Rusland te leiden.

"Daar sta ik voor open ja", bevestigt Van Marwijk in gesprek met De Telegraaf. "Het zou tevens mijn laatste contract kunnen worden." Ondanks de vroege uitschakeling van de Aziaten tijdens het afgelopen WK, ziet Van Marwijk potentie.

"Ze hebben een jong team met veel jongens van 23, 24 jaar, dat op het WK één punt heeft gepakt, maar bijvoorbeeld ook maar op het nippertje van België heeft verloren. Zuid-Korea is op de laatste acht WK's van de partij geweest. Dat geeft wel aan dat het een land is dat al jaren goed meedraait op het wereldpodium", stelt de oefenmeester.

Van Marwijk, die in februari al na enkele maanden op straat werd gezet bij Hamburger SV, wil zelf bepalen hoe de technische staf eruit moet komen te zien. "Ik heb aangegeven met welk team ik wil werken. Daar zijn Nederlandse mensen bij, maar ik wil ook met Zuid-Koreaanse mensen werken. Ik streef naar een goede mix."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner