07.09.2014 12:14

Van Buyten: "Heb gevoeld dat hij me nodig heeft"

De ene centrumverdediger, Daniel van Buyten, probeert de andere centrumverdediger van Argentinië, Martin Demichelis, af te troeven (05-07-2014).
De ene centrumverdediger, Daniel van Buyten, probeert de andere centrumverdediger van Argentinië, Martin Demichelis, af te troeven (05-07-2014).

Daniel van Buyten kent een moeilijke periode. De verdediger stopte na het WK met voetballen, terwijl bijna iedereen hem aanspoorde door te gaan. Toch kon hij dat niet maken voor zijn vader.

Die kreeg in 2009 een beroerte en kan sindsdien niet meer praten. "Mijn band met hem is zo sterk dat ik altijd heel goed heb kunnen aanvoelen wat hij wil. En ik heb duidelijk gevoeld dat hij me nodig had. Dat kon ik lezen in zijn ogen. Na zijn beroerte in 2009 overwoog ik al om te stoppen, maar hij spoorde me aan om door te gaan", aldus Van Buyten in een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik had eigenlijk al beslist dat ik zou stoppen, maar op het WK sloeg de twijfel toe", vervolgt Van Buyten. "Ik bewees in Brazilië dat ik het absolute topniveau nog aankon en zowat iedereen die ik sprak, spoorde me aan om door te gaan. Zelfs mijn eigen vrouw", aldus de 36-jarige voormalig speler van onder meer Bayern München. "Ook bondscoach Marc Wilmots had graag gehad dat ik doorging. Hij staat met de nationale ploeg voor een nieuw hoofdstuk van twee jaar. Hij zei me dat hij een goeie speler als ik kon blijven gebruiken. Ik denk dat ik de groep ook nog veel had kunnen bijbrengen. Alleen kon ik niet om de vaststelling heen dat ik al 36 ben. Zestien jaar topvoetbal heeft zijn tol geëist", besluit de Belg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner