27.11.2014 22:58

Nuchtere Miedema: "We horen op het WK thuis"

Vivianne Miedema zorgde er bijna persoonlijk voor dat de Nederlandse voetbalsters zich donderdag plaatsten voor het WK. De spits van de Oranjeleeuwinnen scoorde twee keer in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Italië. Daardoor pakte Nederland via de play-offs voor het eerst in de historie een WK-ticket. "Dat besef ik echt nog niet'', reageerde Miedema na afloop voor de camera's van Fox. "Maar dat besef gaat zeker komen.''

Oranje had in de eerste helft, waarin Miedema twee keer scoorde, weinig te duchten van Italië. Door een eigen doelpunt van Stephanie van der Gragt kwam Italië vlak na rust toch terug in de wedstrijd. "Daarna werd het tegenhouden, maar gelukkig hielden we dat vast. Dit is een geweldig team, dat op het WK hoort.''

Het WK wordt volgend jaar in Canada gehouden.