30.11.2014 19:00

Nederlands elftal genomineerd voor prijs

Het Nederlandse elftal kan na de derde plek op het Wereldkampioenschap in Brazilië nog een prijs tegemoet zien. De ploeg is genomineerd voor de prijs Sportploeg van het Jaar. Dit maakte de NOS zondagavond bekend. Louis van Gaal maakt als oud-bondscoach kans op de prijs Coach van het Jaar.

De andere genomineerde ploegen zijn de Nederlandse hockeysters, de springruiters en zowel de mannen- als vrouwenachtervolgingsploeg in het schaatsen. Op dinsdag 16 december wordt bekend welke ploeg er met de prijs vandoor gaat. 

Overigens kan het voor één voetballer dubbel feest zijn op die dinsdagavond. Arjen Robben is namelijk ook genomineerd in de categorie Sportman van het Jaar. De aanvaller van Bayern München nam het Nederlands elftal bij de hand in Brazilië en deed het ook ontzettend goed in de Bundesliga. 

Naast Arjen Robben zijn schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder en springruiter Jeroen Dubbeldam genomineerd. Ook Epke Zonderland, turner van beroep, doet een gooi naar de prijs.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner