08.03.2015 10:15

Van FC Den Bosch naar interlands in Oceanië

Benjamin van den Broek pakt even zijn rust tijdens de competitiewedstrijd Jong PSV - FC Den Bosch. (29-09-2014)
Benjamin van den Broek pakt even zijn rust tijdens de competitiewedstrijd Jong PSV - FC Den Bosch. (29-09-2014)

"Ze zeggen altijd dat het voetbalwereldje een raar wereldje is. Dit is wel het bewijs. Binnen een maand kan je hele wereld op z'n kop staan", vertelt Benjamnin van den Broek aan de NOS. De middenvelder voetbalde een maand geleden nog in Nederland, nu is dat volledig veranderd.

Inmiddels staat hij in Roemenië onder contract bij Universitatea Cluj, de ploeg waar tot voor kort de Nederlander Alfons Groenendijk aan het roer stond als directeur. Belangrijker voor Van den Broek is echter, dat hij sinds kort over een paspoort uit Nieuw-Zeeland beschikt en zowaar is opgeroepen voor het nationale elftal.

"Mijn moeder heeft een Nieuw-Zeelands paspoort. Een half jaar geleden zijn we serieus gaan kijken of ik ook zo'n paspoort zou kunnen krijgen." Om dat te krijgen, was de hulp van een andere bekende uit de Eredivisie nodig. "Ik had een Nieuw-Zeelander nodig die garant voor mij kon staan, maar ik ken helemaal geen mensen uit Nieuw-Zeeland. Via-via kwam ik met Ryan (Thomas, speler van PEC Zwolle, red) in contact. Gelukkig wilde hij voor mij de papieren ondertekenen."

Nog geen maand nadat het papierwerk in orde was, werd Van den Broek, tot voor kort een speler in de Jupiler League voor FC Den Bosch, opgeroepen. "Ik ben er wel trots op. Je gaat een echte interland spelen, dus wat dat betreft is het vergelijkbaar met het Nederlands elftal. Hoewel het natuurlijk wel een niveautje lager is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner