26.05.2015 09:02

Room: "Het kan een mooi avontuur worden"

Eloy Room geeft zijn ploegen aanwijzingen tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Vitesse. (24-04-2015)
Eloy Room geeft zijn ploegen aanwijzingen tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Vitesse. (24-04-2015)

Het zijn drukke weken voor Vitesse-doelman Eloy Room. Eerst speelt hij met Vitesse in de finale van de play-offs. Daarna zal hij zich melden bij de nationale ploeg van Curaçao voor de tweeluik met Cuba.

"Dat wordt een mooi toetje", vertelt de sluitpost aan De Telegraaf. "Ik heb er veel zin in. Patrick Kluivert (bondscoach/adviseur van Curaçao, red.) ziet mij als een belangrijke schakel in het team. Dat is mooi om te horen." De heenwedstrijd zal op 10 juni in Willemstad worden afgewerkt. De return is op 14 juni in Havana.

"Ik kan zo geen speler van Cuba opnoemen, maar ze kunnen daar schijnbaar wel voetballen", lacht de doelman, die hoopt met Curaçao het WK in Rusland te bereiken. "Het kan een mooi avontuur worden en we willen iets neerzetten met z’n allen." Curaçao wist, met moeite, in de eerste ronde af te rekenen met Montserrat. Naast Room komen ook onder meer Darryl Lachman, Cuco Martina (beide FC Twente), Charlton Vicento (Willem II) en Felitciano Zschusschen (NAC Breda) uit voor Curaçao.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner