09.06.2015 11:02

Kluivert vol vertrouwen: "Heel veel zin in"

Patrick Kluivert als toeschouwer bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona (30-09-2014)
Patrick Kluivert als toeschouwer bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona (30-09-2014)

Donderdag en zondag staat voor Curaçao in het teken van de tweeluik met Cuba. Het WK in 2018 is nog ver weg, maar als Curaçao kans wil blijven maken op dat toernooi, dan moeten ze Cuba verslaan.

"Ik heb begrepen dat het daar moeilijk voetballen is, op een lastige ondergrond, met kuilen en gaten, het publiek dicht op het veld en bovendien midden op de dag. Het is dus belangrijk om morgen, voor ons eigen enthousiaste publiek, direct een goede basis te leggen voor de volgende ronde. We hebben er met zijn allen heel veel zin in", citeert Voetbal International bondscoach Patrick Kluivert.

Curaçao speelt donderdag eerst een thuiswedstrijd. "De volledige selectie is fit. Het stadion is uitverkocht, er ligt een nieuwe, goede kunstgrasmat, dus de omstandigheden zullen in ons voordeel zijn. Afgelopen vrijdag hebben we tegen Trinidad & Tobago in delen laten zien dat we goed kunnen voetballen. Die 1-0 zege geeft veel vertrouwen, want ik sla hen hoger aan dan Cuba."

Cuba speelt enkel met spelers uit de eigen competitie. Die groep is al twee jaar bij elkaar. Dat is in het voordeel van Cuba. "Dat is inderdaad in hun voordeel", vervolgt Kluivert, die weet dat Curaçao onlangs oefende tegen Cuba. "In november, toen ik er nog niet was, heeft Curaçao nog tegen Cuba gespeeld. Een 2-1 voorsprong werd in de slotfase weggegeven, maar in die 2-3 verliespartij lagen er dus zeker kansen. Het elftal van nu ziet er bij ons ook heel anders uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner