12.06.2015 19:37

Bondscoach Kluivert: "Ben hoopvol gestemd"

Patrick Kluivert tijdens de voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië tijdens het trainingskamp in Hoenderloo. (15-05-2014)
Patrick Kluivert tijdens de voorbereiding op het WK 2014 in Brazilië tijdens het trainingskamp in Hoenderloo. (15-05-2014)

Patrick Kluivert heeft een zware klus voor de boeg. Curaçao speelde in eigen huis gelijk tegen Cuba (0-0, red.) en moet scoren in Cuba om de volgende ronde van de WK-kwalificatie te bereiken.

"Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben hoopvol gestemd", vertelt Kluivert in gesprek met Voetbal International. "Als we daar scoren, delen we een flinke tik uit. In dat opzicht is de 0-0 geen slechte uitslag geweest. Ik geef ons zestig procent kans om de volgende ronde te bereiken."

De omstandigheden zullen in Cuba niet in het voordeel van Curaçao zijn. "Het moet een grasveld zijn dat nergens over gaat", vervolgt Kluivert zijn verhaal. "Vol kuilen en gaten, in een stadion met hele steile tribunes. Daardoor blijft de warmte in het stadion hangen. We spelen midden op de dag, dus het zal sowieso een slopend gevecht worden. We zijn er klaar voor, dit avontuur moet na zondag een vervolg krijgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner