14.06.2015 09:59

Deschamps: "Niet klaar voor een hoger niveau"

Als gastland van het Europees Kampioenschap 2016 hoeft Frankrijk zich niet te kwalificeren voor het eindtoernooi. Het land speelt dus voornamelijk oefeninterlands in de voorbereiding, maar ging afgelopen week pijnlijk onderuit tegen Albanië. Bondscoach Didier Deschamps spreekt van een schande.

"Dit is onacceptabel op het hoogste niveau. We hadden geen motivatie en waren niet vastberaden en agressief. We waren bovendien ook niet hongerig. We zijn mentaal nog niet klaar om op een hoger niveau te spelen", stelt de Fransman tegenover L'Equipe. 

"Er stond een vastberaden tegenstander en daar hadden wij geen antwoord op. Ik ben bijzonder geïrriteerd en teleurgesteld en voel me verantwoordelijk voor dit verlies. Ik zal de tijd nemen om deze wedstrijd te analyseren, maar het is duidelijk dat we in een mindere fase zitten."

Frankrijk speelde in de afgelopen maanden tegen landen als België en Brazilië, maar ging in deze wedstrijden onderuit. In de komende maanden wachten nog landen als Portugal en Engeland op Les Bleus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner