16.06.2015 10:21

Blatter gaat toch niet naar Nieuw-Zeeland

De scheidende FIFA-voorzitter Sepp Blatter is teruggekomen op zijn plan om de WK-finale onder 20 jaar komende zaterdag in Nieuw-Zeeland te bezoeken.

Volgens een verklaring van de wereldvoetbalbond kan de 79-jarige Zwitser door zijn huidige verplichtingen op het hoofdkantoor in Zürich de reis naar Auckland momenteel niet maken. Het is nog onduidelijk of Blatter meerdere afspraken de komende weken gaat afzeggen. Hij is bijvoorbeeld ook voor de WK-finale van het vrouwentoernooi op 5 juli in Canada als eregast uitgenodigd.

Blatter heeft op 20 juli een vergadering met het hoofdbestuur van de FIFA, die door beschuldigingen over omkoping, corruptie en witwassen zwaar is getroffen. In dat overleg wordt een datum vastgesteld voor een buitengewoon congres waarbij een nieuwe voorzitter wordt gekozen. Dat zal ergens tussen december 2015 en februari 2016 plaatsvinden. Volgens de FIFA is Blatter momenteel druk bezig de hervormingen in gang te zetten, die nodig zijn om de wereldvoetbalbond een goede toekomst te geven.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner