18.06.2015 09:04

Oranje treft Japan: "Weten alles van ze"

Oranje neemt het in de achtste finale op tegen Japan. Een sterke tegenstander, want vier jaar geleden werden de vrouwen van Japan wereldkampioen. Bondscoach Roger Reijners heeft echter goede hoop.

"Het is een geroutineerde ploeg, die goed op elkaar is ingespeeld en wil voetballen", vertelt de bondscoach aan De Telegraaf. "Ze kunnen het lang volhouden en ze hebben specifieke kwaliteiten in huis met bijvoorbeeld aanvalster Homare Sawa. Daar zullen we goed op moeten inspelen. Als je naar hun uitslagen kijkt in de poule is het allemaal net aan geweest. Een 1-0 tegen Zwitserland, een 2-1 tegen Kameroen en een 1-0 tegen Ecuador. Dat zijn uitslagen, die mij vertellen dat er voor ons iets te halen valt."

Reijners speelde nooit eerder tegen Japan, maar weet wat Oranje te wachten staat. "Het is een totale onbekende voor me in de vorm dat er onder mijn leiding nog nooit tegen gespeeld is door Oranje. Natuurlijk weten we alles van ze, wat we moeten weten. Ik heb ze nog bij de Algarve Cup gezien en we hebben alle wedstrijden tijdens dit WK van ze gevolgd. We hebben een goed beeld van ze."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner