24.06.2015 15:02

Miedema: "Werden het bos in gestuurd"

Vivianne Miedema had het moeilijk in het duel met Japan. De spits kreeg weinig ballen en stond geïsoleerd in de spits. (24-06-2015)
Vivianne Miedema had het moeilijk in het duel met Japan. De spits kreeg weinig ballen en stond geïsoleerd in de spits. (24-06-2015)

De Nederlandse vrouwen werden in de nacht van dinsdag op woensdag uitgeschakeld op het WK door Japan. Vivianne Miedema zag dat de Japanse dames gewoon een maatje te groot waren voor Oranje.

"Japan was gewoon te goed", vertelt de spits van Bayern München aan De Telegraaf. "Als je kijkt naar de teamprestatie dan hebben we het over het hele toernooi prima gedaan. Dan loot je Japan, dan weet je dat het ongelofelijk lastig wordt. Ik vond het zelfs leuk om naar te kijken. Wat een fantastisch voetbal. We werden af en toe allemaal het bos in gestuurd."

Miedema is toe aan vakantie. "De laatste twee wedstrijden voelde ik me weer topfit. Ik zou nu over een paar dagen echt wel weer een wedstrijd kunnen spelen. Maar goed, nu ik weet dat het niet hoef, ga ik bij thuiskomst rechtstreeks door naar het reisbureau. Een lekkere vakantie boeken. Gewoon even een paar weken helemaal niks. En lekker thuis zijn. Bij de familie. Daar heb ik zin in. Ik heb wel een heel lang seizoen achter de rug. Van het EK onder 19 helemaal tot het WK. Ik stond vorige week precies een jaar op het veld. Zonder vakantie."

"Als je achteraf kijkt, heb ik natuurlijk wel heel veel gedaan", vervolgt Miedema. "Vooral mijn overstap naar Bayern München was natuurlijk wel een hele grote stap. Dat kost gewoon veel energie. Qua taal, qua mensen, qua alles. Maar ik vind wel dat ik een fantastisch voetbaljaar heb mogen beleven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner