27.06.2015 14:27

"We hadden hoger dan derde kunnen eindigen"

Ron Vlaar kent een ongelukkig seizoen. De speler van Aston Villa was veelvuldig geblesseerd en heeft zich daardoor niet in de kijker kunnen spelen voor een nieuwe club. Vlaar moet teren op het WK dat hij speelde in 2014.

Tijdens het WK in Brazilië speelde Vlaar een sterk toernooi. Liefkozend werd hij dan al snel 'Ron Beton' genoemd. Vlaar was een rots in de branding tijdens het wereldkampioenschap. "Ik heb daar mijn waarde kunnen laten zien. We hebben tegen alle verwachtingen in heel goed gepresteerd", zo zegt Vlaar tegen Goal. "We werden derde, maar hadden misschien nog wel hoger kunnen eindigen. Louis van Gaal eiste iedere dag het uiterste van ons, op een positieve manier. Als je wilt winnen moet je een bepaalde vastberadenheid en discipline hebben."

Het afgelopen Premier League-seizoen bleken er scheuren in het beton te zitten. Vlaar was vaak geblesseerd. "Ik heb een vervelend seizoen achter de rug. Ik wilde elke wedstrijd spelen, maar dat is door blessures niet gebeurd. Het was soms moeilijk om dat te accepteren, maar uiteindelijk is het belangrijkst dat we met Aston Villa in de Premier League zijn gebleven."

De Nederlander hoopte op een mooie transfer, aangezien zijn contract op 30 juni afloopt. Door de omstandigheden is er nog geen club concreet. "De waarheid is dat er voorlopig geen nieuwe club voor mij op de stoep staat. Ik weet niet hoe het ervoor staat met een contractverlenging bij Aston Villa, maar er is in ieder geval nog niets rond."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner