04.07.2015 10:22

Supertalent uit 2005: "Kan het nog steeds"

Quincy Owusu-Abeyie was op het wereldkampioenschap in 2005 niet te stuiten. De linksbuiten dribbelden langs diverse opponenten en was daarmee één van de uitblinkers op het toernooi. (24-06-2015)
Quincy Owusu-Abeyie was op het wereldkampioenschap in 2005 niet te stuiten. De linksbuiten dribbelden langs diverse opponenten en was daarmee één van de uitblinkers op het toernooi. (24-06-2015)

Het is tien jaar geleden dat Quincy Owusu-Abeyie de voetbalwereld bestormde met zijn technische vaardigheden. Op het WK U20 maakte hij furore, maar verdween daarna in de luwte. Quincy plant nu een terugkeer op hoog niveau.

Grote namen liepen rond in Nederland. Lionel Messi, Pablo Zabaleta, Sergio Agüero, Cesc Fabregas, maar ook bijvoorbeeld Graziano Pèlle. Nederland speelde met Kenneth Vermeer, Ibrahim Afellay, Ryan Babel, maar ook met Quincy Owusu-Abeyie. Laatstgenoemde maakte toen furore. 

Toen nog in dienst van Arsenal dribbelde hij in zijn eerste duel op het toernooi langs diverse Japanners. "Nederland-Japan was een van de mooiste wedstrijden van het WK", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was een fantastisch toernooi met een geweldige sfeer. We hadden echt een goed team en waren close met elkaar. Tegen Japan kon ik meteen laten zien wat voor speler ik was."

De naam van Quincy was opeens overal te lezen. De nieuwe ster van Nederland was in opkomst. Het liep anders. De nu 29-jarige speler is clubloos en heeft zijn talent nooit maximaal benut. "Ik was zestien toen ik bij Arsenal kwam. Arsène Wenger gaf me meteen het gevoel dat ik erbij hoorde. Dat ik belangrijk was", aldus Quincy.

Na Arsenal kwam hij onder andere bij Panathinaikos, Spartak Moskou en Boavista terecht. Nu is de speler transfervrij. "Het beste moet nog komen. Ik denk dat ik nog zeven jaar vooruit kan op topniveau. Ik ben 29, topfit, train elke dag voor mezelf, maar mis het veld, het spel en de jongens in de kleedkamer. Ik ben gegroeid, als mens en voetballer. En geloof me, ik kan nog steeds het verschil maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner