23.09.2015 22:35

Ziyech reageert kortaf op keuze voor Marokko

Sjoerd Overgoor (l.) en Martijn Barto (r.) moeten in de achtervolging bij Hakim Ziyech (m.) tijdens SC Cambuur - FC Twente. (19-09-2015)
Sjoerd Overgoor (l.) en Martijn Barto (r.) moeten in de achtervolging bij Hakim Ziyech (m.) tijdens SC Cambuur - FC Twente. (19-09-2015)

Hakim Ziyech wilde niet reageren op zijn keuze voor Marokko. De speler van FC Twente koos ervoor om zijn interlandcarrière voort te zetten voor het Afrikaanse land.

Ziyech speelde voor Jong Oranje, maar kreeg onlangs een uitnodiging van Marokko om voor dat land uit te komen. De middenvelder van Twente beschikt over een dubbele nationaliteit en maakte afgelopen week bekend dat hij voor Marokko kiest.

Tegen FOX Sports reageerde hij zeer kortaf op de vraag waarom hij voor Marokko heeft gekozen en niet voor Oranje. "Ik ben hier eigenlijk om antwoorden te geven op vragen over de wedstrijd, en niet over dat soort dingen te praten", aldus Ziyech die in de beker verloor van FC Groningen met 2-1.

De journalist van de TV-zender vroeg nogmaals of hij zijn keuze wilde toe lichten. "Ik wil het graag over de wedstrijd hebben. Ik hoef dat hier niet uit te leggen. Dat doe ik nog wel een keer", klonk het geïrriteerd. "Het moet een beetje rustig worden nu. Er is veel gebeurd deze week. Ja, dat heeft me zeker gestoord."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner