10.11.2015 21:00

Vejinović: "Nooit gestopt met dromen"

Feyenoorder Marko Vejinović krabt zich even achter de oren als PSV in De Kuip vlak na rust op 1-2 komt. (30-08-2015)
Feyenoorder Marko Vejinović krabt zich even achter de oren als PSV in De Kuip vlak na rust op 1-2 komt. (30-08-2015)

Marko Vejinović zit voor het eerst bij het Nederlands elftal en is daar behoorlijk blij mee. In de afgelopen jaren zag hij leeftijdsgenoten debuteren bij de nationale ploeg, terwijl hij buiten beeld was geraakt. En dat terwijl hij toch bekend stond als een van de meest talentvolle spelers van zijn generatie.

"Georginio Wijnaldum, Daley Blind, Jordy Clasie, Jeroen Zoet, Luuk de Jong", somt de middenvelder op tegenover de camera van Ons Oranje. De genoemde namen zijn de spelers waar hij in bij de jeugdelftallen van Nederland regelmatig mee samen speelde. "Het was mooi voor die spelers, dat hadden ze verdiend." Ondanks dat hij op een iets lager niveau speelde als de rest, heeft hij nooit opgegeven. "Ik ben nooit gestopt met dromen. Het heeft een aantal jaren geduurd, maar ik sta er nu."

Bondscoach Danny Blind heeft de middenvelder van Feyenoord dus opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden met Wales en Duitsland. Een mooie bevestiging voor het harde werken van de ex-Vitessenaar. "Het was niet altijd gemakkelijk, maar ik heb een weg ingeslagen die nu omhoog gaat. Daarom sta ik nu ook hier. Ik ben heel trots dat ik hier mag staan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner