14.11.2015 09:47

Argentinië en Brazilië spelen gelijk: 1-1

Argentinië en Brazilië speelden afgelopen nacht de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland tegen elkaar. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Eigenlijk zou de wedstrijd donderdagnacht plaatsvinden, maar vanwege de hevig regenval werd de wedstrijd een dag verplaatst.

Argentinië miste sterspelers als Lionel Messi, Sergio Agüero en Carlos Tevez. De thuisploeg was desondanks wel de bovenliggende partij in de eerste helft en in de 34e minuut scoorde Ezequiel Lavezzi de 1-0 binnen. Lucas Lima zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, nadat Douglas Costa de bal op de lat kopte.

De grote vedette Neymar, die terug was na een schorsing van vier wedstrijden, was nagenoeg de hele wedstrijd onzichtbaar. David Luiz haalde het einde van de wedstrijd niet. De centrale verdediger moest een paar minuten voor tijd inrukken vanwege een rode kaart. Door het gelijkspel staat Argentinië achtste in de poule met twee punten en Brazilië vijfde met vier punten.