17.12.2015 09:02

Aanvoerder Iniesta: "Dat motiveert mij zeker"

Andrés Iniesta is sinds het vertrek van Xavi Hernández de eerste aanvoerder van FC Barcelona. Als de Catalanen het WK voor clubs weten te winnen, mag Iniesta voor de eerste keer een prijs in ontvangst nemen.

"Dat motiveert en inspireert mij zeker", vertelt de middenvelder van FC Barcelona op de website van de FIFA. "Het feit dat we een goede kleedkamer hebben en spelers met zoveel karakter maakt het veel makkelijker", aldus Iniesta, die zich geen zorgen maakt om de recente resultaten van FC Barcelona. "We zijn koploper in de Primera División en door naar de volgende ronde van de Champions League. Het team doet het goed en we hopen dat met dat positieve gevoel het jaar af te maken."

"We beseffen dat er tijden gaan komen waarin niet alles gaat zoals we willen", vervolgt de Spanjaard zijn verhaal. "Maar dat is ook het moment dat de ploeg met een antwoord moet komen. We eisen het maximale van onszelf, zoals we het altijd doen bij Barcelona. We willen een volgende prijs winnen en een spectaculair jaar in stijl afsluiten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner