31.12.2015 09:01

Kuyt blikt terug op ontroerend moment

Dirk Kuyt speelde tijdens het WK in Brazilië tegen Mexico zijn honderdste interland op de sterfdag van zijn vader. Het was een emotionele dag voor de aanvaller van Feyenoord.

"De wedstrijd tegen Mexico, op het WK, voelde ik dat mijn vader erbij was. Het was mijn honderdste interland, op zijn sterfdag, terwijl het dat toernooi helemaal niet vanzelfsprekend was dat ik zou spelen. Ondanks de 1-0 achterstand wist ik in het veld dat we deze wedstrijd niet konden verliezen. Bij 1-1 vroeg Arjen Robben of ik de strafschop wilde nemen, maar het meest bijzondere van die dag vond ik dat ik een stap terug deed."

"Bij Liverpool nam ik alle penalty’s en op veel belangrijke momenten had ik al bewezen dat ik koelbloedig was", vervolgt Kuyt tegenover De Telegraaf. "Maar ik kreeg het gevoel dat ik het nu niet moest doen, omdat de emoties me weleens te veel konden worden. Het ging om het resultaat, niet om de glorie en het aanzien van het individu Dirk Kuyt. Dat Klaas Jan (Huntelaar, red.) die bal binnenschoot, was een van de meest ontroerende momenten van mijn leven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner