09.03.2016 15:16

Tannane vergeet Oranje en kiest voor Marokko

Oussama Tannane heeft balbezit tijdens het competitieduel AS Saint-Étienne - AS Monaco. (14-02-2016)
Oussama Tannane heeft balbezit tijdens het competitieduel AS Saint-Étienne - AS Monaco. (14-02-2016)

Oussama Tannane is teruggekomen op zijn keuze voor Oranje. De aanvaller van AS Saint-Étienne kiest nu alsnog voor Marokko, nadat hij eerder twee interlands voor Jong Oranje speelde.

"Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld", vertelt Tannane op de website van de KNVB. "Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken. Fred Grim heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen."

Bondscoach Grim toont begrip voor Tannane. "Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen. Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko. Dat is een besluit dat we moeten respecteren", aldus Grim.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner