18.03.2016 14:18

De Roon en Vormer ook in beeld bij Blind

Marten de Roon (r.) probeert tijdens de Serie A-wedstrijd Atalanta Bergamo - Juventus Paul Pogba (l.) van de bal te krijgen. (06-03-2016)
Marten de Roon (r.) probeert tijdens de Serie A-wedstrijd Atalanta Bergamo - Juventus Paul Pogba (l.) van de bal te krijgen. (06-03-2016)

Bondscoach Danny Blind heeft vrijdagmiddag bij de bekendmaking van de definitieve selectie van Oranje laten weten dat hij ook heeft overwogen om een aantal minder voor de hand liggende spelers te selecteren. Ryan Donk, Wesley Hoedt, Marten de Roon en Ruud Vormer zijn in beeld bij Blind en mogen in de toekomst hopen op een oproep.

Dat meldt Voetbal International. De Roon en Vormer zijn spelers van wie een aantal jaar geleden niet werd verwacht dat zij het Nederlands elftal zouden kunnen bereiken. De Roon (24) stapte in de zomer over van sc Heerenveen naar Atalanta Bergamo en heeft zich moeiteloos aangepast in de Serie A. Vormer (27) staat inmiddels bijna twee jaar onder contract bij Club Brugge en is daar een gewaardeerde kracht.

Donk (29) maakte deze winter de overstap van Kasımpaşa naar de Turkse grootmacht Galatasaray. Hij speelde in de jeugd in vertegenwoordigende elftallen van Oranje, maar kwam nog nooit uit voor het grote Nederlands elftal. Datzelfde geldt voor Hoedt (22), die sinds de zomer zijn wedstrijden voor Lazio Roma speelt.

Timo Letschert kreeg van Blind de voorkeur boven Hoedt. "Het is moeilijk te vergelijken. Hoedt speelt vaak, maar ook doordat anderen geblesseerd zijn. Hij staat bij ons op de radar. Hij mag bij Jong Oranje laten zien dat wij mis zitten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner