21.03.2016 16:02

Löw stuurt onprofessionele spits naar huis

Max Kruse heeft balbezit tijdens het competitieduel VfL Wolfsburg - Bayern München (27-02-2016).
Max Kruse heeft balbezit tijdens het competitieduel VfL Wolfsburg - Bayern München (27-02-2016).

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft Max Kruse per direct uit zijn selectie gezet. De spits van VfL Wolfsburg heeft zich onprofessioneel gedragen, waardoor Löw niet langer een beroep op hem wil doen.

Kruse kwam de afgelopen periode al tot twee keer toe negatief in het nieuws. Zo zou hij 75 duizend euro zijn kwijtgeraakt in een taxi én kwam hij in de problemen door zijn eetpatroon. Afgelopen zondag zou Kruse op zijn verjaardagsfeestje een fotograferende vrouw haar telefoon hebben afgepakt. "Hij heeft zijn voorbeeldfunctie als international niet waargemaakt", aldus de bondscoach op de website van de Duitse bond. "Hij heeft zich onprofessioneel gedragen."

"Ik heb hem afgelopen week duidelijk gemaakt wat ik van hem verwachtte, zowel op als buiten het veld", vervolgt Löw zijn verhaal. "Ik hou van spelers die zich op het voetbal en het EK richten, ook tussen de wedstrijden door. Het incident van afgelopen weekend past daar niet in. Max heeft zich meerdere keren onprofessioneel gedragen. Dat accepteer ik niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner