23.03.2016 20:18

Wilmots reageert op terreur: "Ben tegen angst"

Marc Wilmots, bondscoach van België, had de oefeninterland tegen Portugal het liefst in Brussel gespeeld. Desondanks werd besloten om het duel na de aanslagen in de hoofdstad van België te verplaatsen naar Portugal.

"Ik wou in Brussel spelen, want ik ben tegen angst. Maar ik respecteer de beslissing", liet Wilmots weten op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. "Ik heb een kleine vergadering gehad en heb de spelers gezegd dat ze mij mochten aanspreken als ze een probleem hadden. Maar ik heb niemand gehoord."

"Ik had enkele maanden geleden beslist om thuis te oefenen, om de spelers niet nog meer te belasten met een reis, want het programma is al zwaar genoeg", gaat Wilmots verder. "Maar nu is het plan veranderd, waardoor we een alternatief moeten zoeken. De vliegreis is wel nog een zorgpunt, want ik wil rechtstreeks naar Lissabon vliegen. Ik wil niet vanuit Frankfurt of Parijs vliegen."

"We hebben er goed aan gedaan om de spelers dinsdag bij hun familie te laten. Niemand heeft me aangesproken, maar ik kan me inbeelden dat ze met elkaar erover moeten praten. Al zag ik bij mijn spelers op de training een gevoel van 'eindelijk'. Ze waren blij dat ze konden lopen en voetballen."

"De spelers willen zelf spelen. Als ik gevoeld zou hebben dat ze geen zin hebben, dan zouden we niet gespeeld hebben. Het is jammer dat we zonder Belgische fans moeten spelen, maar ik wil eerst en vooral de Portugese bond bedanken voor deze kans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner