25.03.2016 09:43

Argentinië verslaat Chili bij rentree Messi

Argentinië boekte donderdagnacht een belangrijke overwinning op Chili voor de kwalificatie van het WK 2018. Met Lionel Messi in de basis wonnen de Argentijnen op Chileense bodem met 1-2.

Messi miste de eerste vier duels van de kwalificatiepoule, maar met zijn rentree werd de weg omhoog weer ingezet door Argentinië. Toch ging het met de grootst mogelijke moeite, want FC Twente-aanvoerder Felipe Gutiérrez scoorde na tien minuten de openingstreffer. Ángel Di María maakte negen minuten later gelijk, maar in minuut 24 werd de eindstand al genoteerd. Gabriel Mercado zorgde, na aangeven van Messi, met een halve omhaal voor de 1-2.

Door de overwinning klimt Argentinië naar de vierde plek uit acht wedstrijden. Tegenstander Chili zakt door de nederlaag naar de zesde plek. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep plaatsen de eerste vier van tien landen zich voor het WK. De nummer vijf van de groep, momenteel Brazilië, moet play-offs spelen. Ecuador, dat eerder op de avond door een late gelijkmaker met 2-2 speelde tegen Paraguay, staat bovenaan met dertien punten.