25.03.2016 23:37

Kansenmissend Portugal verliest van Bulgarije

Marcelinho (l.) van Bulgarije maakt bij zijn debuut de openingstreffer in het duel met Portugal. (25-03-2016)
Marcelinho (l.) van Bulgarije maakt bij zijn debuut de openingstreffer in het duel met Portugal. (25-03-2016)

Portugal heeft zich vrijdagavond geblameerd in een oefeninterland tegen Bulgarije. De EK-ganger kreeg veel kansen, maar ging met 0-1 onderuit tegen de Oost-Europeanen. Doelman Vladislav Stoyanov groeide uit tot held van de avond.

De Portugezen begonnen voortvarend aan het duel in Leiria en kregen in de eerste tien minuten een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Zo ontsnapte Nani aan de aandacht van de Bulgaarse verdediging en kwam oog in oog met doelman Stoyanov, die met een uitstekende redding de 0-1 voorkwam. Diezelfde Stoyanov hield zijn ploeg daarna nog meerdere malen op de been door onder meer een vrije trap van Cristiano Ronaldo te keren.

Totaal onverwacht en tegen de verhouding in nam Bulgarije de leiding. Het was de debuterende Marcelinho (31) die de 0-1 voor zijn rekening nam, nadat hij al struikelend Pepe van zich afschudde. Marcelinho werd geboren en getogen in Brazilië, maar verhuisde in 2011 naar Bulgarije. De middenvelder van Ludogorets Razgrad liet zich onlangs naturaliseren en mocht in Portugal voor het eerst opdraven in het nationale elftal van de Bulgaren.

De Portugezen begonnen naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder kansen te creëren. Rafa Silva kreeg na een uur spelen een aardige mogelijkheid, maar de Bulgaarse doelman hield zijn doel schoon. Stoyanov hoefde de bal ook niet uit het net te vissen toen Ronaldo van elf meter mocht aanleggen. Met een goede redding zorgde hij ervoor dat de Portugese sterspeler niet tot scoren kwam.

Nani en Ronaldo kregen in de slotfase nog enorme kansen om de 1-1 op het scorebord te zetten, maar ook zij slaagden er van dichtbij niet in om Stoyanov te verschalken. Portugal kan zich nu richten op de interland die dinsdag op het programma staat. België zal dan opnieuw in Leiria de tegenstander zijn. De Bulgaren oefenen diezelfde dag tegen Macedonië.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner