26.03.2016 15:43

"Ronaldo bewaart zijn doelpunten voor het EK"

De sterspeler van Portugal baalt van een gemiste kans in het oefenduel met Bulgarije. (25-03-2016)
De sterspeler van Portugal baalt van een gemiste kans in het oefenduel met Bulgarije. (25-03-2016)

Bulgarije ging vrijdagavond met een verrassende zege op Portugal aan de haal. Op bezoek bij de Zuid-Europeanen wonnen de Bulgaren met 0-1. Cristiano Ronaldo miste in die wedstrijd nog een strafschop, maar bondscoach Fernando Santos maakt zich geen zorgen.

"Bij het nationale team, en de clubs waar hij heeft gezeten, is Cristiano altijd goed geweest voor veertig of vijftig doelpunten per seizoen. Hij scoorde niet tegen Bulgarije, maar hij bewaart zijn doelpunten voor op het EK. We creëerden een hoop kansen, alleen het lukte niet om ze af te maken. Als het niet gelukt was om kansen te creëren was ik misschien wat meer beducht, maar ik maak me geen zorgen", zo stelde de Portugees na afloop van het pijnlijke verlies.

De Bulgaarse bondscoach Ivaylo Petev uiteraard in de wolken met de winstpartij. "Het was een enorm prestigieuze wedstrijd voor ons tegen een goede tegenstander. We probeerden elke keer de Portugese aanvallen op te vangen en terug te slaan met onze counters, maar Portugal heeft ook kansen gehad en we hebben deze overwinning te danken aan onze keeper. Ik hoop dat Portugal ver komt op het EK, ze hebben het in zich om kampioen te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner