26.03.2016 20:35

'Braziliaan' debuteert in Russisch elftal

De in Brazilië geboren doelman Guilherme heeft zaterdag geschiedenis geschreven met een invalbeurt in de oefenwedstrijd van Rusland tegen Litouwen. De keeper van Lokomotiv Moskou is de eerste speler die buiten Rusland werd geboren en die voor het Russische nationale voetbalelftal uitkomt.

De dertigjarige Guilherme kreeg zijn Russische paspoort vorig jaar. Hij hoefde zaterdagavond weinig te doen voor de comfortabele 3-0 overwinning van Rusland.

Bondscoach Leonid Sloetski experimenteerde er op los tegen de Litouwers met een opstelling met daarin slechts twee spelers die op het komende Europees kampioenschap kunnen rekenen op een basisplaats. Aanvaller Fedor Smolov kreeg een kans in het basiselftal en maakte de openingstreffer, kort voor rust. Invaller Alexander Golovin verdubbelde de score in de tweede helft en Denis Gloesjakov bepaalde de eindstand.

Litouwen wist zich niet te plaatsen voor het EK voetbal in Frankrijk.