27.03.2016 09:31

Vardy na heerlijke debuutgoal: "Hoogtepunt"

Het seizoen van Leicester City-spits Jamie Vardy kent geen weerga. De aanvaller, die enkele jaren geleden niet in de buurt kwam van professioneel voetbal, scoort aan de lopende band in de Premier League en maakte tegen Duitsland zijn eerste interlandgoal.

"Dit is het hoogtepunt van mijn seizoen, denk ik", spreekt een dolblije Vardy na de 2-3 overwinning op de wereldkampioen. "Ik wilde als invaller iets forceren en dat heb ik gedaan. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd zelfs. Bij mijn doelpunt wilde ik gewoon naar de eerste paal komen. Ik probeerde het achter mijn standbeen langs omdat de bal zo viel. Gelukkig werd het een doelpunt", kijkt de spits terug op de persconferentie.

Door zijn goede optredens in de Premier League met koploper Leicester City kreeg Vardy vorig jaar zijn eerste uitnodiging voor Engeland. Uiteindelijk had de goaltjesdief vijf interlands nodig om tot scoren te komen. De spits krijgt aankomende dinsdag hoogstwaarschijnlijk weer speeltijd, als de Engelsen het op Wembley opnemen tegen het Nederlands elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner