27.03.2016 09:59

Löw eerlijk: "Verdiende overwinning Engeland"

Joachim Löw, bondscoach van Duitsland, toonde zich een waardig verliezer na de oefeninterland tegen Engeland. De wereldkampioen ging in de slotfase alsnog onderuit in Berlijn, maar Löw spreekt van een terechte overwinning van de Engelsen.

"Ik denk dat Engeland verdiend heeft gewonnen", is de Duitse bondscoach eerlijk tegenover ZDF. Duitsland kwam op een 2-0 voorsprong in het Olympiastadion in de hoofdstad, maar met een geweldige comeback, via Harry Kane, Jamie Vardy en Eric Dier, werd het alsnog 2-3. 

"We speelden niet erg dynamisch en hadden nooit echt de volledige controle over de wedstrijd, ook niet toen we nog met 2-0 voor stonden", stelt Löw. "Er waren na rust veel meer gaten in onze defensie dan in de eerste helft. En Engeland voerde het tempo op, daar hadden wij geen goed antwoord op."

Duitsland kan de nasmaak van de nederlaag aankomende dinsdag wegspoelen, als het een interland speelt tegen Italië. Engeland neemt het op die dag in eigen land op tegen het Nederlands elftal, dat vrijdag met 2-3 onderuit ging tegen Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner