27.03.2016 12:28

Moreno en Guardado succesvol met Mexico

Na de gewonnen finale van de Gold Cup krijgt de Mexicaan Andrès Guardado ook een persoonlijke prijs. De PSV'er wordt verkozen tot beste speler van het toernooi. (26-07-2015)

Mexico heeft een hele belangrijke slag geslagen op weg naar het Wereldkampioenschap in Rusland. Het land won, met PSV'ers Andrès Guardado en Héctor Moreno de volle negentig minuten binnen de lijnen, met 0-3 van concurrent Canada. Door de overwinning staat Mexico nu vijf punten los van nummer twee Canada, terwijl de nummers één en twee een ronde verder gaan in het kwalificatietoernooi.

In Canada maakten Javier Hernández en Hirving Lozano al voor rust het verschil, Jesús Corona, oud-speler van FC Twente en momenteel in dienst van FC Porto, maakte aan alle onzekerheid een einde door twintig minuten voor tijd de 0-3 te maken. Mexico heeft na de overwinning op Canada nu al tien wedstrijden op rij niet meer verloren. De Mexicanen wonnen vorig jaar de Gold Cup en hielden in september onder andere Argentinië op een gelijkspel.

Mexico speelt aankomende woensdag weer tegen Canada, ditmaal in eigen land. Bij winst zijn de Mexicanen zeker van de volgende ronde.