27.03.2016 15:10

Kane: "Actie eerbetoon aan Cruyff? Misschien"

Harry Kane in actie voor Engeland tegen Duitsland (26.03.2016.
Harry Kane in actie voor Engeland tegen Duitsland (26.03.2016.

Een schitterend doelpunt van Harry Kane betekende de ommekeer voor Engeland in de wedstrijd tegen Duitsland. Zijn fraaie aansluitingstreffer was het begin van de comeback van de Engelsen. Vooraf zijn doelpunt had Kane een mooie actie in huis die deed denken aan Johan Cruyff.

"Het was droevig om te horen dat Cruyff is overleden, dus het was mooi om een 'Cruyff-turn' te maken en die te verzilveren. Het was een geweldig gevoel en eentje die ik nooit zal vergeten", vertelde de aanvaller van Tottenham Hotspur na afloop voor de camera’s. "Laten we vooral rustig blijven. Of het een eerbetoon was aan Johan Cruyff? Misschien. We speelden briljant vandaag en kregen veel kansen op nog meer doelpunten. We gaven niet op, ook niet na de 2-0."

Aankomende dinsdag speelt Engeland in het Wembley Stadium tegen Nederland. De KNVB heeft bevestigd dat ook tijdens de oefeninterland tegen de Engelsen er wordt stil gestaan bij het overleden van Johan Cruyff. Zo zal er in de veertiende minuut van het oefenduel een groots applaus worden georganiseerd op Wembley.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner