28.03.2016 21:59

Vermeij schiet Jong Oranje naar oefenwinst

Jong Oranje heeft ook haar tweede oefenwedstrijd aan het einde van maart winnend afgesloten. Na de 1-0 zege op de leeftijdsgenoten van Noorwegen, werd ook Servië met 1-0 aan de kant gezet. Vincent Vermeij werd matchwinner met zijn goal.

De spits van De Graafschap kreeg van bondscoach Fred Grim zijn basisdebuut, nadat hij al debuteerde in het shirt van Jong Oranje tegen de Noren. Na ruim een half uur spelen maakte de aanvalsleider het verschil, daarna werd er niet meer gescoord. Daar mochten Grim en Jong Oranje een teamgenoot van Vermeij voor bedanken, want de debuterende Hidde Jurjus keepte een geweldige wedstrijd tegen Jong Servië.

Naast het debuut van Jurjus maakten ook Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Danny Bakker (ADO Den Haag) en Patrick Joosten (FC Utrecht) hun eerste speelminuten bij Jong Oranje. In september speelt het elftal van Grim weer een belangrijkere interland, als Wit-Rusland de tegenstander is in de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap. Een maand later speelt Jong Oranje ook tegen Turkije en Cyprus. Tussendoor wordt er hoogstwaarschijnlijk weer geoefend, maar er staan nog geen oefeninterlands op de agenda in de zomermaanden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner