29.03.2016 09:46

Wilmots: "Je kon de emotie in hun ogen lezen"

Bondscoach Marc Wilmots bezocht zondag samen met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts een plechtigheid op vliegveld Zaventem en sprak onder meer met het luchtvaartpersoneel. De Belgen zijn diep onder de indruk geraakt.

"Dat was een bijzonder emotioneel moment", vertelt de coach van De Rode Duivels in de Belgische media. "We hebben met het luchtvaartpersoneel gepraat en je kon de emotie in hun ogen lezen. Bij hen zit het heel diep, het is verschrikkelijk. Het was een emotionele schok, een aanslag in ons land en in onze luchthaven. We verloren onschuldige mensen. Toch mogen we geen angst tonen, we mogen niet stoppen en het leven moet voortgaan."

Dinsdagavond neemt België het in Leiria op tegen Portugal. Wilmots moet veel spelers missen wegens blessureleed. "Maar ik heb nog voldoende kwaliteit in de kern. Dit zijn moeilijke omstandigheden, maar dat is geen excuus. We bereiden ons voor op het EK en de plaatsen worden 'duur'. Portugal behoort bovendien tot een van de beste landen van de wereld. Wij zijn dus niet naar Portugal gekomen voor het toerisme."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner