30.03.2016 09:33

Portugal boekt kleine zege op verzwakt België

Cristiano Ronaldo maakt na veertig minuten spelen de 2-0 in de oefenwedstrijd Portugal - België. (29-03-2016)
Cristiano Ronaldo maakt na veertig minuten spelen de 2-0 in de oefenwedstrijd Portugal - België. (29-03-2016)

Portugal heeft zich dinsdagavond hersteld na de blamage tegen Bulgarije (0-1). De Portugezen waren in Leiria veel te sterk voor een verzwakt België, dat nog van geluk mocht spreken dat het slechts bij 2-1 bleef.

De Belgen moesten het in Portugal stellen zonder een aantal belangrijke spelers. Onder meer Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Eden Hazard waren niet inzetbaar. Het team van bondscoach Marc Wilmots had het vanaf het eerste fluitsignaal lastig en kwam na twintig minuten spelen op achterstand door een goal van Nani.

Vlak voor rust zorgde Cristiano Ronaldo ervoor dat beide teams met een 2-0 stand de theepauze in gingen. Op aangeven van broertje Jordan Lukaku zorgde Romelu Lukaku na een uur spelen voor de 2-1, maar erg spannend werd het niet meer. Het was veelzeggend dat bondscoach Fernando Santos een halfuur voor tijd sterspelers Nani en Ronaldo al naar de kant haalde.

De oefeninterland tussen Portugal en België zou aanvankelijk in Brussel worden gespeeld, maar werd vanwege de terreuraanslagen in de Belgische hoofdstad verplaatst naar Portugal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner