06.05.2016 15:42

Blind verrast met Ramselaar en Fosu-Mensah

Danny Blind staat voor zijn eerste interland als bondscoach van Nederland. De oud-voetballer staat voor het eerst aan het roer tegen IJsland. (03-09-2015)
Danny Blind staat voor zijn eerste interland als bondscoach van Nederland. De oud-voetballer staat voor het eerst aan het roer tegen IJsland. (03-09-2015)

Danny Blind heeft zijn voorlopige selectie bekend gemaakt en ook ditmaal heeft hij enkele verrassende namen op de lijst staan. Zo maken Bart Ramselaar en Timothy Fosu-Mensah deel uit van de groep van 31 spelers. Klaas Jan Huntelaar is gepasseerd.

Ramselaar en Fosu-Mensah zijn voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie. Fosu-Mensah maakte op 28 februari van dit jaar zijn debuut in de Premier League namens Manchester United. De jongeling maakt indruk in Engeland en dat is ook Blind opgevallen. Ramselaar kent een uitstekend seizoen bij FC Utrecht en wordt daar nu voor beloond.

Tonny Vilhena, Kenny Tete, Karim Rekik, Vurnon Anita en Bas Dos keren terug in de voorselectie. Vilhena maakte al eens eerder deel uit van de groep, maar de Feyenoorder wacht nog altijd op zijn officiële debuut in het Oranje-shirt. Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn geblesseerd en ontbreken om die reden.

Meest opvallende afwezige is Klaas Jan Huntelaar. De spits kent een moeizame periode bij Schalke 04 en hij lijkt nu, net als Robin van Persie eerder, niet voor te komen in de plannen van Blind. Jürgen Locadia, Vincent Janssen, Luuk de Jong en Bas Dost zijn de spitsen die Blind nodig denkt te hebben.

Het Nederlands elftal heeft drie oefenwedstrijden op het programma staan. Op 27 mei is Ierland de tegenstander, op 1 juni staat er een wedstrijd tegen Polen op het programma en op 4 juni is Oostenrijk de tegenstander.

Volledige voorselectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Sunderland), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Southampton), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Rick Karsdorp (Feyenoord), Timo Letschert (FC Utrecht), Erik Pieters (Stoke City), Karim Rekik (Olympique Marseille), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax), Ron Vlaar (AZ), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Vurnon Anita (Newcastle United), Riechedly Bazoer (Ajax), Jordy Clasie (Southampton), Marco van Ginkel (PSV), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (FC Utrecht), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner