19.05.2016 18:40

Kuipers stopt in 2018 met internationale duels

De 43-jarige Björn Kuipers stopt in 2018 met het fluiten van internationale wedstrijden. De scheidsrechter wil afsluiten op het Wereldkampioenschap in Rusland en gunt dan de fluitminuten aan zijn jongere collega's.

Dit meldt Kuipers in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarna is het voorbij en dan hoef ik ook niet door, want we hebben fantastische jongens klaar staan", vindt Kuipers. De scheidsrechter is de laatste jaren de meest succesvolle arbiter van Nederland, met enkele mooie wedstrijden op zijn cv.

Zo floot hij de Champions League-finale in 2014, de Europa League-finale in 2013 en was hij actief op het WK in Brazilië en het Europees Kampioenschap van 2012. Ook hanteert Kuipers de fluit tijdens het aankomende EK in Frankrijk. Omdat het Nederlands elftal zich niet geplaatst heeft voor het toernooi, maakt Kuipers meer kans op leuke affiches.

"Het toernooi zal niet mislukt zijn als we de finale niet halen, maar we gaan er wel voor. Het is wel weer een droom", stelt de Nederlander, die weinig floot tijdens het WK in Brazilië, omdat Nederland de halve finale haalde. Voor een volledig overzicht van de wedstrijden die Kuipers floot, kun je hier terecht. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner