22.05.2016 20:46

Vardy schiet Engeland naar nipte oefenzege

Jamie Vardy is ook het goudhaantje van de Engelse nationale ploeg. De topschutter van Leicester City hielp Engeland vlak voor tijd aan een overwinning op Turkije: 2-1. Harry Kane en Hakan Çalhanoğlu waren de overige doelpuntenmakers.

The Three Lions begonnen furieus aan het duel in het Eithad Stadium van Manchester City. Binnen drie minuten lag de bal al in het net. Harry Kane opende de score op aangeven van Tottenham-ploeggenoot Dele Alli. Kane kroonde zich tot topscorer van de Premier League en de goede vorm kwam zo razendsnel tot uiting.

Ook de Turken kwamen goed uit de startblokken, want binnen het kwartier was het al gelijk. Een goed uitgespeelde aanval kwam via Volkan Sen voor de voeten van Çalhanoğlu. De middenvelder van Bayer Leverkusen hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te schuiven.

Engeland ging op zoek naar de overwinning, waar Kane een kwartier voor tijd de perfecte kans voor kreeg. Vanaf elf meter wist hij echter niet te scoren, waarna Vardy de hoofdrol opeiste. Ruim vijf minuten voor het einde schoot de smaakmaker van dit seizoen het winnende doelpunt tegen de touwen, waardoor Engeland met een zege op zak richting het EK gaat.

Beide ploegen zijn er deze zomer bij in Frankrijk. Engeland moet het in de groepsfase opnemen tegen Rusland, Wales en Slowakije. Turkije, dat ten koste van Nederland naar het EK gaat, is met Spanje, Tsjechië en Kroatië ingedeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner