27.05.2016 23:18

Aanvoerder Strootman baalt van spel Oranje

Natuurlijk was Kevin Strootman vrijdag in Dublin blij dat hij na ruim twee jaar weer zijn opwachting maakte in het Nederlands elftal. Over het spel van Oranje in de oefeninterland tegen Ierland (1-1) was de middenvelder, die direct de aanvoerdersband droeg, echter een stuk minder tevreden.

"Ik zou toch wat blijer zijn als we hier ook hadden gewonnen en een goede wedstrijd hadden gespeeld", zei Strootman bij SBS6. De middenvelder van AS Roma erkende volmondig dat Oranje niet al te best speelde. "Over deze wedstrijd kunnen we niet tevreden zijn. We hebben veel te weinig gecreëerd. We hadden de bal sneller moeten rondspelen, meer beweging moeten laten zien. Zonde dat we dat niet hebben gedaan."

"Tijdens het trainingskamp in Portugal zag je bepaalde patronen die we ook in wedstrijden moeten laten zien, maar die kwamen er niet uit. We gaven zelf geen kans weg, alleen uit een spelhervatting, maar creëerden gewoon veel te weinig. Ik ben blij dat Luuk de Jong in de slotfase die bal nog inkopte."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner