28.05.2016 09:48

Berghuis: "Was hongerig om in te vallen"

Steven Berghuis maakt zijn debuut voor het Nederlands elftal door Memphis Depay te vervangen tegen Ierland. (27-05-2016)
Steven Berghuis maakt zijn debuut voor het Nederlands elftal door Memphis Depay te vervangen tegen Ierland. (27-05-2016)

Steven Berghuis is blij dat hij vrijdagavond zijn debuut mocht maken in het Nederlands elftal. De aanvaller van Watford wist met zijn teamgenoten vlak voor tijd een 1-1 gelijkspel te bewerkstelligen tegen EK-deelnemer Ierland. 

"Voor mij is het top", reageert de voormalig aanvaller van AZ en FC Twente tegenover de camera van FOX Sports. "Het is mooi om mezelf nu international te mogen noemen. Ik was wel hongerig om in te vallen. We hadden afgesproken dat als we achter stonden, we dan met Bas Dost en Luuk de Jong meer opportunistisch zouden gaan spelen met meer voorzetten."

"Het is ook mijn spel, altijd vooruit en dreiging en lef hebben. Ik ben best tevreden, al had ik wel gevaarlijk willen zijn. Ik ben superblij natuurlijk. Dat ik na zo'n seizoen toch deze kans krijg, dat is voor mij top." Het afgelopen seizoen zat Berghuis voornamelijk op de bank en tribune bij Watford.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner