29.05.2016 12:14

Guardado hoopt op PSV-directie voor Spelen

Andrés Guardado verkeert nog steeds in onzekerheid over zijn deelname aan twee toernooien met Mexico. De middenvelder van PSV heeft vooralsnog geen toestemming van zijn club om mee te doen aan de Olympische Spelen én de Copa América.

De landskampioen van de Eredivisie ziet het niet zitten dat Guardado twee intensieve toernooien speelt voor de aanvang van het komende seizoen. De Eindhovenaren zijn ook in het volgende seizoen verzekerd van Champions League-voetbal, waardoor het opnieuw een lang voetbaljaar wordt voor de ploeg. Guardado hoopt, mede door het landskampioenschap van PSV, dat hij alsnog mag spelen op beide toernooien.

"Ik weet dat het moeilijk zal worden, maar ik blijf hopen op een goede uitkomst", stelt de spelverdeler in gesprek met ESPN na de gewonnen oefeninterland tegen Paraguay. "De Mexicaanse bond doet er alles voor om een akkoord te bereiken dat ik naar de Olympische Spelen kan. De bond gaat erover onderhandelen en biedt aan dat ik tijdens het seizoen dan niet altijd wordt opgeroepen op de vaste FIFA-data", legt Guardado uit.

Omdat PSV door het kampioenschap niet in de voorrondes van Europese competities hoeft uit te komen, de ploeg stroomt rechtstreeks in tijdens de groepsfase van de Champions League, ziet Guardado nog een kans. "Ik heb veel aan ze te danken. Ik hoop dat de directie (van PSV, red.) nog van mening kan veranderen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner