03.06.2016 14:59

Fischer scoort weer eens voor Denemarken

Viktor Fischer heeft bijna een jaar na zijn eerste doelpunt in dienst van Denemarken zijn tweede interlandtreffer gemaakt. Tegen Bosnië-Herzegovina was de Deense Ajacied, die volgend seizoen naar Engeland trekt, goed voor de 2-0. Het werd uiteindelijk 2-2, Bosnië-Herzegovina nam vervolgens de penalty's beter. Strafschoppen waren nodig voor een beslissing, aangezien de landen tegenover elkaar stonden op de Kirin Cup in Japan.

Simon Kjær zorgde na twintig minuten spelen voor de 1-0, Fischer maakte er vlak voor rust 2-0 van. Milan Đurić scoorde vervolgens nog twee keer, in de 54e en 84e minuut, waardoor Bosnië-Herzegovina via de penalty's alsnog de winst pakte. Fischer scoorde op 8 juni 2015 voor het laatst in het shirt van Denemarken, toen was hij vanaf de stip trefzeker tegen Montenegro.

De Deense aanvaller van Ajax tekende aan het einde van de vorige maand een driejarig contract bij Middlesbrough FC, dat volgend seizoen in de Premier League speelt. Fischer werd door de Amsterdammers in 2011 naar Nederland gehaald vanuit de jeugdopleiding van FC Midtjylland, hij kwam uiteindelijk tot ruim honderdtwintig officiële wedstrijden in het shirt van Ajax, waarvan tien bij de beloften.

Bekijk op onderstaande beelden, vanaf 0.50, de goal van Fischer.