04.06.2016 10:44

Geen zorgen bij Fosu-Mensah over Oranje

Timothy Fosu-Mensah heeft balbezit tijdens het EK-kwalificatieduel Nederlander onder 19 - Noord-Ierland onder 19 (26-03-2016).
Timothy Fosu-Mensah heeft balbezit tijdens het EK-kwalificatieduel Nederlander onder 19 - Noord-Ierland onder 19 (26-03-2016).

Manchester United-verdediger Timothy Fosu-Mensah denkt dat men niet bang hoeft te zijn voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. De achttienjarige voetballer ziet dat er een nieuwe lichting van toptalenten aankomt.

Het Nederlands elftal wist zich niet te plaatsen voor het Europees Kampioenschap en kan de laatste tijd niet teren op geweldige resultaten. Waar Oranje in 2010 en 2014 nog knappe resultaten boekte op de Wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika (tweede) en Brazilië (derde), bestond de kwalificatieperiode voor het eindtoernooi in Frankrijk uit veel teleurstellingen. 

Toch ziet Fosu-Mensah, die door bondscoach Danny Blind werd opgenomen in de voorselectie in de huidige oefenperiode, voldoende potentie om hoopvol gestemd te zijn. "Met Abdelhak Nouri en Steven Bergwijn ben ik opgegroeid, ik ken ze al tien jaar, net als Riechedly Bazoer. Bij Feyenoord had je ook goeie spelers, met name Rodney Kongolo, tegen hem speel ik al sinds mijn achtste. Er komt echt een goede lichting aan", verzekert Fosu-Mensah, die de jeugdopleiding van Ajax in 2014 achter zich liet, in gesprek met Voetbal International.

Tot een debuut bij Oranje kwam het niet, aangezien de verdediger last van zijn lies kreeg. "Dat heb ik de bondscoach verteld en ook de dokter. Ik moet gewoon rust houden. Als ik die lies overbelast, zit ik straks tijdens de voorbereiding aan de kant." Fosu-Mensah debuteerde dit seizoen in de Premier League en speelde inmiddels tien duels op het hoogste voetbalniveau van Engeland. Contractverlenging lonkt, maar José Mourinho, de nieuwe trainer van Manchester United, is geen trainer die jeugdspelers veel gebruikt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner