04.06.2016 20:19

Duitsland wint, maar maakt geen goede indruk

Wereldkampioen Duitsland heeft nog niet de beste vorm te pakken in aanloop van het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Na de verliesbeurt tegen Slowakije imponeerden de Duitsers opnieuw niet tegen Hongarije, maar nu werd er wel gewonnen: 2-0.

Tegen Slowakije kregen nog enkele sterspelers rust van bondscoach Joachim Löw, in de tweede interland haalde Duitsland wel de beste paarden van stal. Met Toni Kroos, Mesut Özil en Thomas Müller in de basisopstelling verliep het duel met Hongarije erg stroef. De Duitsers werden echter in het zadel geholpen door Ádám Lang, die vijf minuten voor rust een eigen doelpunt maakte en zo voor de 1-0 zorgde.

In de tweede helft, toen onder andere Emre Can, André Schürrle en Mario Gomez werden ingebracht, maakte Müller met zijn 32e interlanddoelpunt de 2-0 tegen Hongarije. Balázs Dzsudzsák, oud-speler van PSV, speelde de volledige wedstrijd, ook Tamás Kádár, die een blauwe maandag bij Roda JC speelde, maakte de wedstrijd vol. Krisztián Németh bleef het hele duel op de bank zitten.