22.06.2016 09:45

Stoppen van Zlatan verbaast bondscoach Blind

Bondscoach Danny Blind is in gesprek met Leo Beenhakker (l.) tijdens de kampioenswedstrijd van Sparta tegen Jong Ajax. (11-04-2016)
Bondscoach Danny Blind is in gesprek met Leo Beenhakker (l.) tijdens de kampioenswedstrijd van Sparta tegen Jong Ajax. (11-04-2016)

Zlatan Ibrahimović maakte dinsdag bekend dat hij na het EK niet meer zal uitkomen voor de Zweedse ploeg, waardoor hij tijdens de kwalificatie niet tegen Oranje zal spelen. Dat nieuws kwam bij bondscoach Danny Blind aan als een verrassing.

"Ik had wel gelezen dat er een kansje was dat hij zou stoppen, maar ik las nooit uitspraken van Zlatan zelf", gaf Blind aan in gesprek met De Telegraaf. "Daarom had ik de indruk dat hij zou doorgaan. Zijn keuze om te stoppen als international zal mogelijk te maken hebben met zijn keuze voor de club waar hij straks gaat spelen."

Zonder Ibrahimović lijkt Zweden een stuk minder sterk, maar daar wil Blind niets van weten. "De manier van spelen zal ook anders worden als die niet meer is afgestemd op Zlatan. De Zweden zullen meer als een team gaan opereren. Toch staat het als een paal boven water dat Zlatan heel veel heeft toegevoegd aan het Zweedse spel en dat hij die ploeg waanzinnig veel heeft gegeven."

De keuzeheer was in dienst bij Ajax toen de Zweed naar Amsterdam kwam. "Dat was al een grote transfer. Door mijn werk van toen zat ik er dicht op en met z’n allen zagen we wel dat hij een goede speler kon worden", gaat Blind verder. "Maar dat hij zó ver boven anderen zou uitstijgen, kon niemand vermoeden. Ik vind het ongelooflijk knap wat hij allemaal heeft gepresteerd in al die jaren. Als je in zoveel landen zo vaak kampioen kan worden, ben je een topspeler en een grote persoonlijkheid. Hij heeft heel wat mijlpalen bereikt. Daar mag hij trots op zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner