29.06.2016 15:11

Younes niet met Duitsland naar de Spelen

Lucas Andersen (l.) en Frank van der Struijk (r.) proberen Amin Younes (m.) bij te halen tijdens de wedstrijd Willem II - Ajax. (06-03-2016)
Lucas Andersen (l.) en Frank van der Struijk (r.) proberen Amin Younes (m.) bij te halen tijdens de wedstrijd Willem II - Ajax. (06-03-2016)

Amin Younes moet een streep zetten door de Olympische Spelen in Brazilië. De vleugelaanvaller gaf onlangs aan graag deel te nemen aan het Olympische toernooi, maar volgens Ajax-trainer Peter Bosz blijft Younes in Amsterdam.

"De Olympische Spelen zouden een hoogtepunt zijn", vertelde Younes onlangs in gesprek met Bild. "Coach Horst Hrubesch heeft mij in Amsterdam bezocht en bekeken. Als hij me selecteert, ben ik er graag bij." De 22-jarige Younes speelde in het verleden regelmatig interlands namens Jong Duitsland, maar zijn laatste interland dateert van 27 juni 2015. Duitsland werd tijdens het EK in Tsjechië in de halve finale met 5-0 verslagen door Portugal.

"Younes blijft hier en gaat niet naar de Olympische spelen", zei Bosz woensdagmiddag tijdens de persconferentie. Younes vertrok een jaar geleden van Borussia Mönchengladbach naar Ajax en wist zich na een moeizame start op te werken tot basisklant in Amsterdam. De Duitsers scoorde acht keer in 27 competitiewedstrijden namens de Amsterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner